Zárórendezvény

2010. november

27.

A TIOP-2.1.3-07/1-2008-0007 „Kistérségi járóbeteg-szolgáltatások fejlesztése apuváron” című projekt eredményeként a kórház-rendelőintézet keretén belül önálló járóbeteg szolgáltatási egység jött létre, környezettudatos és energiatakarékos működést biztosító építészeti és épületgépészeti technológiával, teljes akadálymentes környezettel. A projekt révén olyan szolgáltatások valósultak meg, melyek biztosítják a lakosság lakóhelyhez közeli, szükségletalapú egészségügyi ellátását – ezzel hozzájárulva az ellátási területen élők egészségi állapotának javításához.

 A projekt zárórendezvényét 2010. november 26-án, délután tartották a Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézet újonnan épített „hídja” alatt. Hámori György, Kapuvár polgármestere beszédében úgy fogalmazott: ünnep ez a mai nap a kórház és a város életében. Köszönetet mondott mindazoknak, akik a megújulás ideje alatt is odaadó és áldozatos munkájukkal biztosították a magas szintű orvosi ellátást.

Ivanics Ferenc, a térség országgyűlési képviselője kiszámolta: pontosan 1337 nap telt el úgy, hogy szerényebb volt az orvosi ellátás, mert rosszabbak voltak a körülmények, a lehetőségek. – A kórház megvalósult felújításával új időszámítás kezdődik, mely sokak munkáját dicséri – tette hozzá.

Dr. Benedek Zoltán, a Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézet főigazgatója beszédét mosolyogva azzal kezdte, még számára is vadonatúj ez a rendszer, amely hosszas munka után mára készült el. – Célunk, hogy a megújult épületeket tartalommal töltsük fel, törekedve a város és a térség lakosságának teljes megelégedésére.

Dr. Kerekes György a kapuvári kórház orvos-igazgatója úgy fogalmazott: a korábbi kormányzatok ámokfutása már-már gyógyíthatatlan sebeket ejtett az ország egészségügyi ellátásában. A projekt eredményeként Kapuvár büszke lehet arra, hogy immáron európai szintű kórházzal rendelkezik.

A beszédeket követően Radó Tamás, a helyi római katolikus plébánia plébánosa szentelte meg a felújított épületet, majd Hámori György, Ivanics Ferenc, dr. Benedek Zoltán, dr. Kerekes György és Kóczán Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke közösen vágta át az átadást jelképező avatószalagot.