Sikeres volt a fórum

2010. április

30.

Várhatóan októberben adják át rendeltetésének a kapuvári kistérségi járóbeteg-ellátó központot. A közel nyolcszázmillió forintos beruházás jelenlegi helyzetéről 2010. április 28-án tartottak lakossági fórumot.

Dr. Benedek Zoltán, a kórház főigazgatója a rendezvényen elmondta, az egykori gyógyszertár helyén már készen vannak az új rendelők, ide költözik az ügyelet és két háziorvosi rendelőnek is helyet ad a felújított épületrész. A kórház a napokban újabb épületrészt ad át a kivitelezőknek, a jelenlegi szakrendelő belváros felé eső folyosóját veszik birtokukba az építők. A főbejárat átkerül az ügyelet bejáratához, a rendelések egy része pedig az egykori gyermekosztály épületébe költözik.


A legfrissebb átköltözések keretében áthelyezik a büfét és több rendelőt is. A most végrehajtott áthelyezések június végéig tartanak, akkor számos rendelő már végleges helyére kerülhet.
A lakossági fórumon Kissné Börzsönyi Zsuzsanna, a kivitelező Strabag-MML Kft. főépítésvezetője elmondta, a jelenlegi rendelő földszintjén szerkezeti átalakítások nem lesznek, csak modern válaszfalakat és vizesblokkokat építenek. A látványosabb építkezés a rendelő emeletén lesz, ahol az épület új emeletráépítést, egy kisebb tornyot és egy összekötő folyosót (˝A˝ épülettel) kap. Ez utóbbi alatt lesz a központ főbejárata is. A járóbeteg-központ építése várhatóan ez év októberében ér véget.


forrás: Kisalföld